Sport

Malezijski milijarder preuzima HNK Dubrovnik i vodi ga u Prvu ligu


Kako prenosi Index.hr, Dubrovnik je spreman za nogometnu renesansu. Jedan od najbogatijih ljudi svijeta, Vincent Tan, spreman je kupiti HNK Dubrovnik 1919. Osim što u svom vlasništvu ima oko 800 tvrtki diljem svijeta, Tan je vlasnik i Cardiff Cityja, kluba koji je prošle sezone, nakon 51 godine pauze, izborio povratak u Premiership. 

Osim Dubrovnika, Tan želi kupiti i FK Sarajevo, a cilj mu je da se stvore dvije snažne filijale koje će povremeno slati igrače u Cardiff. Mogao je to biti i Hajduk, ali…

” Neko smo vrijeme tražili potencijalne klubove i onda smo odlučili da bi najbolje bilo da to bude Dubrovnik, koji ima tradiciju, ali trenutno nema potencijal. Odmah smo stupili u kontakt s gradonačelnikom, on je bio oduševljen i rekao je da nema problema”, nadodao je.

 “Za početak neće biti velikih ulaganja, ići ćemo postepeno, planski. Uzimali bismo igrače ako bi se pojavila prilika. Prvi korak je kupnja kluba, a zatim idemo u izgradnju novog stadiona u Lapadu za kojeg već postoje neka idejna rješenja i planovi”, za kraj će Blagaić.

Izvorni članak pročitajte na Index.hr.

U prilogu pogledajte posljednju utakmicu sezone 2012. / 2013. u kojoj je Dubrovnik proslavio osvajanje prvenstva

 

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top