Sport

Surudžić: Očekujemo vruć parket, paklenu atmosferu i punu dvoranu

Nema sumnje – tražiti će se karta više za subotnji spektakl u dvorani Gospino polje gdje će se igrati derbi utakmica šestog kola Prve lige između Squarea i Nacionala! 

Zagrepčani u Dubrovnik stižu odmorni, nakon pobjede protiv Makarana 6:2 (prije točno 13 dana uoči utakmice Brod – Square) te sa prvog mjesta najelitnijeg ranga hrvatskog futsala. Square je svoju utakmicu petog kola odigrano u utorak u dalekom Slavonskom Brodu te upisao prvi poraz, no unatoč porazu dosta toga stoji u pozadini.

Nova utakmica i novi mega spektakl očekuje se u subotu, 8. studenog.
Nacional je ove sezone za dvije, pa čak i tri klase bolja momčad za razliku od prošlih godina. Uprava je dovela tri kvalitetna igrača – reprezentativca, a kao najbolji potez u dosadašnjem dijelu pokazao se Tihomir Novak (8 pogodaka), dok su svoj doprinos u velikoj mjeri dali reprezentativci Srbije Mladen Kocić i Borko Surudžić!
Uoči dolaska u Dubrovnik razgovarali smo sa trenerom Robertom Grdovićem te Borkom Surudžićem, reprezentativcem Srbije. Uvodnu riječ dobio je gospodin Robert Grdović koji već duži niz godina vodi zagrebačku momčad. Prošle sezone njegova momčad nije imala uspjeha, cilj je bio Kup i prvenstvo Hrvatske, međutim Nacional je ostao bez svega. U Dubrovniku je u polufinalu Kupa poražen 7:4 nakon penala, a u prvenstvu Hrvatske, također u polufinalu od Novog Vremena iz Makarske. Ove sezone Uprava je napravila sve da se taj neuspjeh ni slučajno ne ponovi.

– Tako je mi smo prošle godine napravili ‘kiks’, no evo ove godine igramo kako treba, imamo jake igrače i široku klupu sa kvalitetnim imenima i mišljenja sam da ne bi trebao biti problema u Kupu pa tako ni u prvenstvu – rekao je Grdović.

Sezona je otvorena na fantastičan način, u pet odigranih kola četiri pobjede i remi sa Splitom – jednim od konkurenata za naslov. Svi će se složiti da je Nacional u Splitu bio kudi kamo bolja momčad, međutim Splt je do boda došao u posljednjoj minuti.

– Što reći nakon Splita, bili smo bolji većinu utakmice, no što je tu je i bod je dobar nakon derbi utakmice. Vidite da je liga nepredvidiva, Split je poražen na Murteru, Square u Brodu, Alumnus u Novom Marofu, bit će tu još puno iznenađenja – dodao je strager Nacionala.

Četiri pobjede (Novo Vrijeme 6:2, Murter 5:2, Osijek 3:2 i Brod 4:3) te remi sa Splitom 3:3 zasigurno mogu jamčiti da Nacional u Dubrovnik stiže po nastavak pozitivnog niza?

– Poklopilo nam se dosta toga, zadovoljan sam početkom, no daleko je to još od ispunjena našeg cilja. Lideri smo prvoligaške karavane, u Dubrovnik idemo po nastavak pozitivnog niza, idemo po pobjedu. Naravno, imamo puno respekta prema domaćinu koji će imati podršku pune dvorane. Imamo mali problem sa Kocićem, ima laganu ozljedu pa još nismo sigurni u njegov nastup.

Svoju riječ za najavu dobio je i Borko Surudžić, jedan od glavnih igrača zagrebačkog sastava. Trener Grdović vjeruje u nastavak pozitivnih niza, što na to kaže novi igrač ‘Novinara’?

– Gledajte, mi jesmo favoriti zbog stanja na tablici, no sve se to mora dokazati na parketu. Prema pričama mojih suigrača vjerujem da nas očekuje u Dubrovniku vruć parket, paklena atmosfera i puna dvorana. Neće biti lako, zasigurno će to biti teška utakmica. Ako mi ponovimo odlične igre iz prošlih utakmica vjerujem da možemo do pobjede, ali napominjem, bit će teško!

Square je napravio mali ‘kiks’ u prošlom kolu, sigurno je da će tražiti povratak na pobjedničke staze.

– Upravo tako, doživjeli su poraz pa će se sad u našem susretu vaditi. Još jednom ponavljam, papirnati favoriti jesmo zbog pozicije na tablici, međutim u 40. minuta tko bude bolji – neka pobjedi. Square ima mladu momčad, gurat će ih publika, sve je otvoreno – ovo je mega spektakl!

Utakmica se igra u subotu, 8. studenog od 20.30 sati, a tijekom utakmice će atmosferu dodatno zagrijati plesačice Plesnog studia Step n’ jazz, a za sve gledatelje očekuju se dvije nagradne igre u poluvremenu, a u kojoj mogu osvojiti dvije vrijedne nagrade: GODIŠNJU ČLANSKU ISKAZNICU i majicu MNK Square!

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top