Sport

VIDEO: Pogledajte trenutak kada je Ana Konjuh osvojila Orange Bowl!

Mlada dubrovačka tenisačica Ana Konjuh danas je na Floridi ostvarila povijesni uspjeh osvojivši jedan od najjačih juniorskih turnira na svijetu Orange Bowl. Samo tjedan dana nakon što je osvojila turnir Eddie Herr, u današnjem finalu svladala je treću juniorku svijeta, šesnaestogodišnju Čehinju Katerinu Siniakovu sa 6:3 i 6:2. Fantastična četrnaestogodišnjakinja napravila je nešto što je još jedino uspjelo Amerikanki Lauren Davis 2010. godine – osvojiti ta dva prestižna turnira u istoj godini. 

Važno je spomenuti kako je u polufinalu pala i prva juniorka svijeta, 16-godišnja Amerikanka Taylor Townsend. Ana je bila bolja rezultatom 4:6, 6:1 i 6:3, a u video prilogu možete pogledati prizore iz četvrfinalnog meča protiv 10. juniorske svijeta Švicarke Belinde Bencic, koju je Ana svladala u 2 seta. Bilo je 6:4 i 6:2. 

Inače, Orange Bowl je uz Roland Garros, Australian Open, US Open i Wimbledon najveći juniorski turnir na svijetu, kojeg su do sada osvajale velike svjetske tenisačice poput Chris EvertMary Joe Fernandez, Gabriele Sabatini, Anne Kournikove i mnoge druge…

 Foto: usta.com

{fcomment}

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top