Sport

VIDEO: Pogledajte ždrijeb Divlje lige ispred Kneževa dvora

Danas je ispred Kneževa dvora održan ždrijeb 31. Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu. Program je po tradiciji vodio Lukša Čokljat Čolo, a kuglice su izvlačili branitelji naslova, Kamen mali, vaterpolisti Veselin Đuho i Miho Bošković, malonogometni reprezentativac Hrvatske Dario Marinović, srebrena kopačka Europskog prvenstva 2012., legendarni rukometaš, danas trener Sanjin Maglajlija te predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije te Dubrovačkih ljetnih igara…

U glavnom turniru Palace je finuo u skupinu s FUN-om, Penatur u skupinu sa Solitudom, a Elita u skupinu sa Špiljom ’94 Danče. U svaku od te tri skupine će upast po dva sastava iz kvalifikacija, a u skupinu u kojoj je Kamen mali, branitelj naslova, stižu tri kvalifikanta…

Velika riva Doli je ime momčadi, koje se ‘sakrilo’ u prvoj izvučenoj kuglici. Andrej Drobac iz Kamena malog, branitelja naslova je ‘povukao prvi’. Cavtaćani brane naslov. Njih je pripala čast izvući prvu kuglicu.

Ukupno su 23 kuglice bile u bubnju u kojem nije bilo mjesta za četiri najuspješnije momčadi prošle Divlje lige. Zna se, one su u glavnom turniru, ne igraju kvalifikacije, a prvak je nositelj skupine ‘A’ (Kamen mali), doprvak ide na vrh skupine ‘B’ (FUN H2O Mlini), brončani je nositelj skupine ‘C’ (Solitudo), a nositelj skupine ‘D’ Špilja ’94 Danče, koja je lani zauzela najnezahvalnije mjesto, četvrto.

Kako su tri skupine kvalifikacija, dvije s po sedam momčadi, jedna s po šest, Velika riva Doli je slobodna na startu kvalifikacija. Lozica i Turčin Danče su imena momčadi koje su potom izvućene. To je ujedno prvi par kvalifikacija, koji će i otvoriti ovogodišnju Divlju ligu (subota, 19. srpnja s početkom u 15.30 sati). Potom će igrati Pasjača Popovići i Sustjepan mali muo (drugi par 1. kola kvalifikacijske ‘A’ skupine, 16.20 sati). Nakon njih Ponta od žala i Plaža ispod Petke (17.10 sati)…
Itekako zanimljivo je bilo na kraju ždrijeba. Gdje će finut Elita, Penatur i Palace, koji su lani ispali u četvrtfinalu, a koje također imaju osigurano mjesto u glavnom turniru, ne igraju kvalifikacije? Kako se nije prijavila Montovjerna, iz kvalifikacija će u glavni turnir devet, a ne osam momčadi.

Dakle, u glavnom turniru Palace je finuo u skupinu ‘B’ s FUN-om, Penatur u skupinu ‘C’ sa Solitudom, a Elita u skupinu ‘D’ sa Špiljom ’94 Danče. U svaku od te tri skupine će upast po dva sastava iz kvalifikacija, a u skupinu u kojoj je Kamen mali, branitelj naslova, stižu tri kvalifikanta….

Pred trijemom Kneževa dvora nakon predstavnika Kamena malog kuglice su izvlačili olimpijski pobjednici, vaterpolisti Veselin Đuho i Miho Bošković, zatim malonogometni reprezentativac Hrvatske Dario Marinović, srebrena kopačka Europskog prvenstva 2012. godine. Gost je bio i legendarni rukometaš, danas trener, Senjanin Maglajlija. S njima su po tradiciji bili predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, dožupan Davorko Obuljen i pročelnica Marijeta Hladilo te u ime Dubrovačkih ljetnih igara ravnateljica Ivana Medo Bogdanović. Program je po tradiciji vodio Lukša Čokljat Čolo.

Igrat će se ovog ljeta u Platu, u Mlinima, u Luci Čilipi (ukoliko Luka Čilipi izbori plasman u glavni turnir), u Šulića, na Dančama, na Bellevueu te na kraju, zadnjeg dana, u Portu, prvo utakmica za broncu, a potom veliko finale.

Izvor: divljaliga.com

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top