Sport

Ždrijeb Divlje lige danas ispred Kneževa dvora

Zaključene su prijave za 31. Prvenstvo dubrovačkih kupališta u vaterpolu. Ukupno se prijavilo 27 momčadi.

Sedam momčadi je izravno u glavnom turniru, a 20 će se u kvalifikacijama boriti za preostalih devet mjesta u TOP 16. Osigurano mjesto u glavnom turniru imaju Kamen mali (prošlogodišnji prvak, nositelj skupine ‘A’), FUN H2O Mlini (doprvak, nositelj skupine ‘B’), Solitudo (brončani, nositelj skupine ‘C’), Špilja ’94 Danče (lani četvrti, nositelj skupine ‘D’) te Elita, Penatur i Palace, koji su 2013. ispali u četvrtfinalu (od četvrtfinalista nije se prijavila Montovjerna te će zbog toga iz kvalifikacija u glavni turnir devet, a ne osam momčadi).

Kvalifikacije će igrati: IAVK Turčin Danče, Striježica, Lozica, Daksa, Pasjača Popovići, Čingrija, Luka Čilipi, Berdova vila, Vila Šeherezada, Crvene stijene Orašac, Sustjepan mali muo, Sovrnja Doli, Gjivovići Dolphinns, Lukovica, Plaža ispod Petke, Kolorina, Ponta od žala, Velika Riva Doli, Elafiti.

Bit će tri kvalifikacijske skupine: dvije s po šest momčadi, jedna s po sedam. Iz svake skupine će po tri sastava izboriti plasman u glavni turnir. Utakmice 1. kola kvalifikacija igraju se na Bellevueu, u subotu i nedjelju, 19. i 20. srpnja. Glavni turnir počinje u subotu, 2. kolovoza (skupine ‘A’ i ‘B’) u Mlinima, dok se utakmice 1. kola u skupinama ‘C’ i ‘D’ igraju u ponedjeljak, 4. kolovoza.

Ždrijeb 31. Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu održat će se u srijedu, 16. srpnja s početkom u 18.30 sati ispred Kneževa dvora. Lukša Čokljat Čolo će po tradiciji vodit program. Prvu kuglicu će izvući predstavnik branitelja naslova, Kamena malog. Potom gosti. Tko su gosti? Bit će sportaša (olimpijski pobjednici, vaterpolisti Veselin Đuho i Miho Bošković, zatim nogometaš, prvi Dubrovčanin na Svjetskom nogometnom prvenstvu, Emir Spahić, malonogometni reprezentativac Hrvatske Dario Marinović, srebrena kopačka Europskog prvenstva 2012., legendarni rukometaš, danas trener Sanjin Maglajlija…), trebali bi s njima po tradiciji biti i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije te Dubrovačkih ljetnih igara…

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top