GOŠK i Dubrovnik 1919 postaju jedan klub!

Dva dubrovačka nogometna kluba HNK Dubrovnik 1919 i NK GOŠK od sljedeće sezone nastupati će u 1. Županijskoj ligi pod imenom NK GOŠK Dubrovnik 1919. Ovu neočekivanu vijest objavili su na današnjoj press konferenciji u hotelu Valamar Dubrovnik President predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i predsjednici klubova Ile Topuzović i Pero Vićan.

Unatoč činjenici da je Županijski nogometni savez prije par dana objavio raspored odigravanja nogometne sezone 2015/16 u kojem je jasno naznačeno da će u sljedećoj sezoni nastupiti oba kluba zasebno, kao grom iz vedra neba pojavila se vijest o konačnom spajanju klubova, kao i najava gradnja modernog stadiona kakvog Dubrovnik odavno zaslužuje.

“Hrvatski nogometni savez planira financijski pomoći Dubrovniku pri poboljšanju nogometne infrastrukture. U planu je gradnja terena s umjetnom travom i reflektorima u Gospinom polju. Da bi ovaj grad postao nogometno središte ovog djela RH potrebna mu je puno bolja nogometna infrastruktura, za što će uz HNS trebati i pomoć grada, županije i gospodarstva. Da bi dobili nove Modriće, Srne, Manđukiće i Rakitiće, Hrvatskoj je potrebno stotinu takvih terena. Svi moji bivši klubovi, od Sevilje, Real Madrida preko Arsenala; svi bi rado poslali uzrast do 15- 17 godina ovdje da igraju” –  rekao je Davor Šuker.

Pero Vićan je kazao kako će fuzija biti završena do kraja idućeg tjedna.

“Klub bi se trebao zvati NK GOŠK Dubrovnik 1919. Do kraja godine raspisujemo međunarodni natječaj za idejno rješenje stadiona u Lapadu, gdje će uz igralište biti i komercijalni sadržaji.

Vićan je objasnio kako se u Gospinom polju, koji je pozicijom idealan za stadion, ne može graditi zbog kompliciranih imovinsko pravnih odnosa.

Ile Topuzović je istaknuo činjenicu da u Omladinskim pogonima oba kluba trenutno trenira po 200 djece.

Grad će postati centar nogometne škole i kluba, a naš je cilj u slijedeće četiri godine dovesti klub do drugoligaškog ranga – kazao je Topuzović.

dk / Izuzetno.com

 

Komentari

Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.