Sport

Luka Čilipi i Špilja ’94 Danče u polufinalu

Ipak će Konavljani igrati u Portu. Luka Čilipi je ostvarila novu veliku pobjedu. Izbacila je Čingriju te će za finale igrati s FUN-om. U drugom polufinalu će se ogledati Palace i Špilja ’94 Danče, dva sastava koja su u četvrtfinalu slavila na četverce

Bajka još traje, traje, traje… Luka Čilipi je Divlju ligu počela 11:2 porazom od Crvenih stijena Orašac u 1. kolu kvalifikacija, a potom ne zna za poraz. Slavila je ulazak u glavni turnir kao što drugi slave osvajanje Divlje lige. Nije pričala o Penaturu i Solitudu, dva nositelja skupine ‘C’, već o susretu protiv Pasjače Popovići. Kako slaviti u susjedskom ogledu, kako izbjeći zadnje mjesto u skupini. Međutim, na startu natjecanja u skupini pobjeda u Šulića sa 6:5 protiv Penatura, a 24 sata poslije 5:5 sa Solitudom te pobjeda na četverce. Luka Čilipi je u četvrtfinalu! Opet slavlje. Tko se tome mogao nadati. Dobili su na kraju i susjedski derbi te osvojili prvo mjesto u skupini ‘C’. Ispremješali sve svojim rezultatima, a bez obzira na dva uspjeha, malo tko im je davao izgleda za nešto više. Čingrija će u polufinale. FUN protiv Elafita i Čingrija protiv Luke Čilipi imaju najlakši posao.
Čingrija je vodila s 5:1 u drugoj, na kraju treće četvrtine sa 6:3. Da, to je to, ali ne. Pero Banac postiže četvrti pogodak za Luku Čilipi, Mato Kocelj peti, Niko Vezilić šesti za izjednačenje. I kad se očekivalo kako će četverci odlučivati, Mato Kocelj postiže svoj treći pogodak, sedmi za Luku Čilipi. 4:0 Luke Čilipi u četvrtoj četvrtini! Igrat će u Portu, to je sigurno.

Luka Čilipi poput Grčke na nogometnom Euru 2004. godine? Ha, treba doć u četvrtak na Danče.

Potom zadnje četvrtfinale. Susjedski ogled u Šulića. Penatur – Špilja Danče. Sjajan Tonči Popadić, tri njegova pogotka za preokret. Penatur je dobio prvu četvrtinu pogotkom Željka Mage iz četverca. U drugoj je izjednačio Tomislav Bačić, a na njega se nadovezao Popadić s dva pogotka. 3:1 za Špilju. Pilari su smanjili (Dado Marković), ali opet Popadić nakon čega je sa zvukom sirene pogodio Antonio Elez (5:2). U trećoj dva pogotka Penatura za povratak u utakmicu. Niz se nastavio i u četvrtoj (Ivan Boban je izjednačio na 5:5). Potom Goran Milić vraća prednost Špilje. Izjednačio je Marković, pa opet vode Dančari (tko će, ako neće Popadić). Izjednačio je Mijo Klečak svojim drugim pogotkom. Kako nije bilo više pogodaka – četverci.

Penatur je prijavio trojicu najmirnijih, Dinka Rizzija, Dada Markovića i Vjeka Čižeka. Špilja ’94 Danče je vjerovala Goranu Miliću, Jurici Knegu i Tomislavu Bačiću. I jedni i drugi su bili u pravu. Nitko nije promašio. Potom dodatna serija. Dinko Rizzi je pogodio, ali je pucao prije znaka suca Nikole Curića. Morao je ponovno, ali ponovno nije bio precizan. Vratnica. Pogodi li Goran Milić, gotovo je, Špilja ’94 Danče je u polufinalu. Pogodio je…

Brojna delegacija Palacea je bila na brodu ‘Kate’. Pomno su pratili što se događa. Špilja ’94 Danče im je suparnik u polufinalu. Igra se na Dančama u četvrtak. To je prvo polufinale. Potom FUN H2O Mlini – Luka Čilipi.
Dakle, tko dobije prvo polufinale pokušat će vratiti pokal u Grad. Tko bude slavio u drugom polufinalu pokušat će obraniti uspjeh Kamena malog, prve momčadi izvan Grada koja je osvojila naslov. Finale se igra u nedelju, 17. kolovoza u Portu. Vraća li se pokal u Grad ili ostaje izvan? Ipak, prvo polufinala. Danče, četvrtak, 14. kolovoza. Prvi boj za finale počinje u 16.45 sati!

GLAVNI TURNIR, ČETVRTFINALA, DRUGI DAN

Čingrija – Luka Čilipi 6:7
ŠULIĆ Sudac: Nikola Curić
ČINGRIJA: Olaf John, Aljoša Lončarić, Nino Pavlović (1), Toni Bašica (2), Ivan Knežević (1), Orsat John, Juraj Potrebica, Mario Brkić (1), Tiho Aveić, Lukša Šarenac, Marko Iveković (1), Ruben Legaz, Toni Brailo, Josip Dedo.
LUKA ČILIPI: Vlaho Bošković, Pavo Arbulić, Hrvoje Kljunak, Niko Vezilić (2), Maro Skurić, Vlaho Kljunak, Matija Drobac, Ivo Dadić, Pero Skurić, Pero Banac (2), Ivo Paškov, Mato Kocelj (3).
Četvrtine: 3:1, 0:0, 3:2, 0:4.

Penatur – Špilja ’94 Danče 7:7/nakon četveraca 10:11
ŠULIĆ Sudac: Nikola Curić.
PENATUR: Bartul Vukojević, Darko Surla, Gorazd Surla, Davor Rilović, Željko Mage (2), Mijo Klečak (2), Dado Marković (2), Dinko Rizzi, Milo Leoni, Ivan Boban (1), Dinko Mirić, Vjeko Čižek, Hrvoje Spremić, Antonio Obuljen.
ŠPILJA ’94 DANČE: Toni Penović, Maro Bjelokosić, Jurica Knego, Antonio Elez (1), Filip Čular, Goran Milić (1), Jovica Radulović, Tomislav Bačić (1), Davor Rakigjija, Maro Kristić, Tonči Popadić (4), Marin Kovačić.
Četvrtine: 1:0, 1:5, 2:0, 3:2.
Četverci, prva serija: 8:7 Dinko Rizzi, 8:8 Goran Milić, druga serija: 9:8 Dado Marković, 9:9 Jurica Knego, treća serija: 10:9 Vjeko Čižek, 10:10 Tomislav Bačić, prva dodatna serija: 10:10 Dinko Rizzi (vratnica), 10:11 Goran Milić. Napomena: zbog tri isključenja četverce nisu mogli izvoditi Željko Mage (Penatur) i Jovica Radulović (Špilja ’94 Danče).

divljaliga.com

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top