Sport

OPET TOP 100! Ana u četvrtfinalu Poitieresa

Ana Konjuh je u četvrtfinalu 100.000 američkih dolara vrijednog ITF-ovog turnira u francuskom Poitieresu. Sa dva puta po 6:4 dobila je kvalifikanticu, Švicarkinju Xeniu Knoll te osigurala novih 25 svjetskih bodova. Kako u ovom tjednu ne brani niti jedan bod, osigurala je povratak u TOP 100. Po svemu sudeći prvi put će biti na dvoznamenkastom rankingu.

U prva dva gema susreta 2. kola break. Prvo je Ana oduzela servis Knoll, a potom je Švicarkinja uzvratila. Vodila je Knoll sa 4:3, a tada kreće Ana. Prvo je servirala te izjednačila na 4:4, a potom je po drugi put u meču oduzela servis suparnici. Kako u idućem Knoll nije uspjela uzvratiti, kao na početku meča, Ana je povela s 1:0 u setovima.

U drugom setu se nastavio Anin niz. Dobila je prva četiri gema, računajući prvi set, sedam gemova u nizu. Knoll je pri rezultatu 5:2 za Anu uspjela napraviti break, stigla potom do 5:4, ali Ana nije dozvolila novo iznenađenje.

– Vrlo sam zadovoljan većim dijelom meča. Manje oscilacije su bile prisutne na početku (tražila se na reternu) i na kraju meča gdje je malo pala koncentracija, ali, od 3:4 u prvom do 5:1 u drugom Ana je odigrana na vrhunskom nivou – naglasio je Kristijan Schneider, trener Ane Konjuh, koja čeka kako će završiti u četvrtak, 23. listopada ogled između prve nositeljice, 25-godišnje Timeae Bacsinszky iz Švicarske, 50. tenisačice svijeta i 19-godišnje Carine Witthoeft iz Njemačke, koja je na stotom mjestu WTA rang liste. Bolja iz tog susreta bit će suparnica Ani u četvrtfinalu, koje se igra u petak, 24. listopada.

anakonjuh.net

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top