Vijesti

Dogovorena kupnja neurološkog mikroskopa i sanacija dugova bolnice prema Gradu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas sastanak u Ministarstvu zdravlja sa ministrom, prof. dr. Rajkom Ostojićem, sanacijskom upraviteljem Opće bolnice Dubrovnik dr. Jerkom Ferri Certićem i predsjednikom sanacijskog Vijeća dr. Veliborom

Tema sastanka bila je pomoć Općoj bolnici Dubrovnik u razvoju novih medicinskih usluga, investicijama i sanaciji dijela dugova. Gradonačelnik Vlahušić izvijestio je ministra i ravnatelja kako je Gradsko vijeće na sjednici u subotu, 22. ožujka usvojilo rebalans proračuna kojim se iz prošlogodišnjeg suficita, rezerviraju dostatna sredstva za kupovinu najmodernijeg neurokirurškog i ORL mikroskopa Općoj bolnici Dubrovnik.

Nakon zajedničkog ulaganja u projekt Palijativne skrbi i produženog liječenja, koje se planira otvoriti u narednih mjesec dana, Grad Dubrovnik spreman je potpisati sporazum sa Ministarstvom zdravlja Republike Hrvatske oko ulaganja u nove poliklinike koje nedostaju Općoj bolnici te najmoderniji Objedinjeni Hitni prijem, istaknuo je gradonačelnik.

Ravnatelj Ferri Certić i gradonačelnik usuglasili su se da je najmoderniji hitni prijem jedan od najvažnijih prioriteta u koji se namjerava uložiti oko 13 milijuna kuna.

Grad Dubrovnik spreman je sanirati dugove prema gradu i gradskim tvrtkama , pretvarajući dug u vlasništvo zemljišta i nekretnina na trasi šetnice od Pila do Doma zdravlja. Ukupno, Grad Dubrovnik, odlukama Gradskog vijeća, spreman je uložiti oko 20 milijuna kuna.

Predloženi projekti nastavak su dugogodišnjeg partnerstva između Grada i Opće bolnice koje je započelo kupovinom 64-slojnog CT uređaja.

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top