Vijesti

Godišnja upisnina u Knjižnicama 10 kuna

Godišnja upisnina u Knjižnice od 1. kolovoza iznosit će 10 kuna za sve građane. Riječ je o još jednoj mjeri iz socijalnog programa Grada Dubrovnika koju je usvojilo Upravno vijeće Dubrovačkih knjižnica Dubrovnik.

Prema dosadašnjem cjeniku usluga upisnine iznosila je 80 kuna godišnje, dok su umirovljenici i studenti ostavarivali pravo na popust od 50 posto. Svi oni od 1. kolovoza godišnju upisninu plaćat će 10 kuna, a počasni članovi i korisnici socijalne iskaznice i dalje je neće plaćati. 

U skladu s Pravilnikom o korištenju građe članom Narodne knjižnice Grad može postati svaki građanin Grada, odnosno građanin Republike Hrvatske koji ima boravište ili prijavljeno privremeno boravište na području grada Dubrovnika, odnosno Županije. Upis se može obaviti u svakom Ogranku koji djeluju u sastavu Narodnih knjižnica. Za upis je potrebna osobna iskaznica (indeks za studente, kulturna kartica, socijalna iskaznica), a za djecu do 14 godina osobna iskaznica roditelja. Upisom u bilo koju od ustrojbenih jedinica u sastavu Knjižnica stječe se pravo korištenja građe i usluga u svim ustrojbenim jedinicama u sastavu Knjižnica. Upisi za Znanstvenu knjižnicu obavljaju se u Narodnoj knjižnici.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top