Vijesti

Grad Dubrovnik poduprijet će osnivanje Kluba mladih u Mokošici

Na drugoj radionici za mlade Mokošice, održanoj 3. travnja u organizaciji Europskog doma Dubrovnik, u ime Grada Dubrovnika sudjelovali su Miho Katičić i Marko Grgurević. Oni su s mladima iz dvije mokošičke udruge razgovarali o mogućnostima suradnje s Upravnim odjelom za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo i predstavili im načine sufinanciranja njihovih aktivnosti.

Europski dom Dubrovnik ovu je radionicu organizirao u okviru projekta “Poticanje aktivnog sudjelovanja i umrežavanja mladih Dubrovačko-neretvanske županije”. Projekt se provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i Dubrovačko-neretvanske županije, a Grad Dubrovnik je sufinancirao održavanje dvodnevne radionice koju je u veljači vodio Hrvoje Kovač, dugogodišnji aktivist za mlade iz Lepoglave.

Ciljevi ovog projekta su potaknuti aktivno sudjelovanje mladih u lokalnoj zajednici kroz umrežavanje i suradnju članova postojećih i budućih savjeta mladih, aktivista udruga mladih i udruga za mlade. Na prvoj radionici u Mokošici 24. ožujka gostovala je Agata Mazepus, studentica iz Poljske, koja je mladima predstavila primjere aktivnosti mladih u različitim dijelovima Poljske.

Predstavnici Grada Dubrovnika mladima Mokošice predstavili su strateški program za djecu i mlade grada Dubrovnika “Mladi i Grad skupa”, potaknuvši ih da iskoriste brojne mogućnosti koje taj program pruža, od gradnje športsko-rekreacijskih sadržaja za mlade do financiranja projekata u oblastima športa, kulture, zabave te raznih edukacijskih radionica. Djeca i mladi Mokošice pozvani su da što više koriste novoizgrađene ili preuređene sadržaje u Mokošici poput dvaju novih dječja igrališta u ulicama Između dolaca i Vinogradarska, malonogometnog igrališta s umjetnom travom i klupskih prostora lokalne Torcide te igrališta za male športove OŠ Mokošica i Naš dom, koja je Grad Dubrovnik nedavno obnovio i uredio. Također su upoznati s mogućnostima održavanja raznih događanja u dvorcu Gučetić-Lazarević nakon njegovog uređenja. Kao najvažniji zaključci radionice s mladima Mokošice istaknuti su: gradnja Calisthenic parka u 2015., osmišljavanje i kandidiranje Gradu Dubrovniku projekata za djecu i mlade te otvaranje Kluba mladih u Mokošici.

dubrovnik.hr

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top