Vijesti

Grad Dubrovnik za poplavljena područja u Slavoniji donira 300 tisuća kuna

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić donio je odluku da će Grad i gradske tvrtke za pomoć stradalom stanovništvu pogođenom poplavama u Hrvatskoj i okolici donirati ukupno 300 tisuća kuna.

Pokrenuta je i inicijativa za organizaciju ljetovanja djece iz poplavljenih područja u Gradu Dubrovniku, po sličnom modelu kao i za Susret hrvatske katoličke mladeži. Prijedlog će se uputiti Caritasu, Crvenom križu i Dubrovačkoj biskupiji, a gradska uprava i Turistička zajednica Grada Dubrovnika sudjelovat će s organizacijskom i financijskom potporom.

Stožer zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika i nadležni upravni odjel donirali su četiri vatrogasne pumpe vrijedne 22 tisuće kuna kako bi se pružila pomoć stožerima u Slavoniji u saniranju štete. Dubrovački vatrogasci stupili su kontakt s vatrogascima u Gunji i drugim pogođenim područjima i stavili na raspolaganje svoje snage u ljudstvu i opremi. Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž i gradske službe prije nekoliko dana  su volonterima na nalog gradonačelnika Vlahušića stavili na raspolaganje sve gradske službe kako bi se pružila potrebna logističku pomoć u prikupljanju humanitarne pomoći i potrepština.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top