Vijesti

Grad voljan sufinancirati još jednu garažu za stanare po modelu javno-privatnog partnerstva

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se danas u s predstavnicima stanara stambenih zgrada Stjepana Cvijića 16, Stjepana Cvijića 18 i Sustjepanska 5. Sastanak je održan u prostoru bivšeg kina Gruž, a tema je bila gradnja privatne garaže u blizini navedenih kućnih brojeva. Jedan od predstavnika stanara susjede je podsjetio kako uskoro ističe ishođena građevinska dozvola, te kako je vrijeme za realizaciju projekta i gradnju garaže na postojećem parkingu, a koja bi po projektnoj dokumentaciji imala oko 50 parkirnih mjesta.

Po uzoru na projekt izgradnje garaže Stjepana Cvijića 32, Grad Dubrovnik voljan je pružiti potporu stanarima kako bi se u Ulici Stjepana Cvijića izgradila još jedna garaža po modelu javno-privatnog partnerstva, rekao je gradonačelnik Vlahušić okupljenim stanarima. Grad Dubrovnik financirao je izradu cjelokupne projektne dokumentacije, oslobodio investitore plaćanja komunalnog i vodnog doprinosa, pokrio troškove izmještanja infrastrukture i instalacija te pružio podršku u pregovorima s izvođačima i nadzornicima radova, podsjetio je gradonačelnik.

Riječ je o projektu na privatnom zemljištu na kojem je izgrađena privatna garaža, ali prepoznajemo javnu korist ovog projekta jer on uvelike zadovoljava komunalne potrebe stanara ovog dijela Gruža, rekao je gradonačelnik Vlahušić naglasivši kako je Grad voljan pomoći pojedincima koji se nisu u financijskoj mogućnosti uključiti u zajednički građevinski pothvat na sve zakonom raspoložive načine.

Realizacija ovog projekta značila bi nastavak komunalnog uređenja Ulice Stjepana Cvijića. Nakon nedavno izgrađene garaže čiju je gradnju sufinancirao Grad Dubrovnik, uređeno je i potpuno novo parkiralište sa oko 40 mjesta, a u tijeku je i proširenje nogostupa na dijelu ulice. Na istom dijelu ulice postavit će se rubnjaci i označiti horizontalna signalizacija na kolniku. Navedeni radovi učinit će ulicu prohodnijom, te će se stvoriti prostorni preduvjeti za uvođenje naplate parkiranja i sankcioniranja nepropisno parkiranih automobila, što će u konačnici dovesti do veće razine prometnog reda u ovom dijelu Gruža.

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top