Vijesti

Gradonačelnik predložio povećanje cijena ulaznica na zidine

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je Društvu prijatelja dubrovačke starine prijedlog povećanja cijene ulaznica na gradske zidine u 2015. godini sa dosadašnjih 100 kuna na 120 kuna za pojedinačne ulaznice. Sadržaj dopisa prenosimo u cijelosti:

Poštovani g. Orlić,

Razmatrajući izvrsne rezultate i povećanje broja posjetitelja gradskim zidinama, Grad Dubrovnik predlagao je prošle godine povećanje cijena ulaznica na zidine u 2014. godini na 110 kuna za pojedinačne, odnosno 90 kuna za grupne posjete. Prijedlog je nažalost usvojen samo djelomično, odnosno cijena ulaznice u 2014. godini povećana je na 100 kuna. Prema izvješću DPDS-a o broju posjetitelja i ostvarenom prihodu od ulaznica na gradske zidine u razdoblju od siječnja do svibnja ove godine, razvidno je da je ostvareno povećanje broja posjetitelja za 7%, slijedom čega su povećani i prihodi. Prihodi bi svakako bili znatno veći da je prihvaćen prijedlog Grada Dubrovnika o visini cijene ulaznice od 110 kuna.

Grad Dubrovnik predložio je muzejsko-galerijskim ustanovama kojima je osnivač donošenje novih cijena ulaznica u muzeje i galerije pa bi cijena jedinstvene ulaznice za ove ustanove od siječnja 2015. godine iznosila 100 kuna za individualne posjetitelje i 80 kuna za grupe. U skladu s time, predlažem da i Društvo prijatelja dubrovačke starine razmotri mogućnost povećanja cijena ulaznica na zidine, koje bi umjesto dosadašnjih 100 kn od 1. siječnja 2015. godine iznosila 120 kn za pojedinačne ulaznice. Uz rast broja posjetitelja značajno bi se povećali i godišnji prihodi DPDS-a i Grada Dubrovnika.

S poštovanjem,
Gradonačelnik Andro Vlahušić

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top