Vijesti

Index.hr: Građani Dubrovnika za golf na Srđu morat će izdvojiti 118 milijuna kuna!

 

VLADA bivšeg premijera Ive Sanadera donijela je još 10. studenog 2005. godinu odluku prema kojoj će “aktivno sudjelovati” u realizaciji projekta na Srđu. Tada doneseni zaključci ukazuju kako nije riječ o isključivom projektu privatnog investitora iznad Dubrovnika već se Sanaderova Vlada obvezala na ustupke i sufinanciranje projekta, a Milanovićeva Vlada to danas nastavlja.

Prema odlukama donesenim prije osam godina, Vlada se obvezala investitorima na Srđu dati zemljište u koncesiju, odnosno dati pravo građenja na zemljištu u državnom vlasništvu i to na dijelu gdje će se nalaziti Golf park. Vlada se isto tako obvezala kako će sufinancirati izgradnju komunalne infrastrukture u dijelu koji se odnosi na potrebe Golf parka Srđ – Dubrovnik dok će za ostale objekte izgradnju sufinancirati investitori, javlja internetski portal Index.hr.

Građani bi projekt trebali sufinancirati sa 118.965.200 kuna (22,45 posto cijelog projekta).

“Svi apartmani koji se nalaze u obuhvatu projekta nalaze se u turističkoj zoni Bosanka sjever i Bosanka jug koja je u gotovo u cijelosti u vlasništvu RH”, kazao je predstavnik Inicijative “Srđ je naš” Đuro Capor dodajući da je namjera investitora doći do zemlje u državnom vlasništvu kroz koncesiju po sramotnoj cijeni od 1000 kuna po hektaru ili možda kupovina po cijeni dvostruko nižoj od tržišne.

Izvorni članak pročitajte na Index.hr.

{fcomment}

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top