Vijesti

Japanski ministar pravosuđa kod Vlahušića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić susreo se jučer s japanskim ministarom pravosuđa Sadakazuom Tanigakijem, koji u Dubrovniku boravi s delegacijom u sklopu prvog službenog posjeta Hrvatskoj od 26. do 28. srpnja.

Gradonačelnik Vlahušić je delegaciju ukratko upoznao s Ministar Tanigaki je izrazio zainteresiranost za temu razvoja Grada Dubrovnika kao turističke destinacije, posebice u segmentu kruzing turizma. U narednom razdoblju japanska vlada ima namjeru usmjeriti aktivnosti upravo na razvoj ove vrste turizma i japanske obalne destinacije napraviti konkurentnima na tržištu kao jedne od stanica brodova na kružnim putovanjima, rekao je Tanigaki. Godišnji broj turista koji posjete Japan iznosi oko 10 posto od ukupnog broja stanovnika te zemlje, pa tu ima mjesta za daljnji napredak, smatra Tanigaki. Gradonačelnik Vlahušić je istaknuo da je glavni efekt ove vrste turizma zadovoljan gost koji kratko boravi u destinaciji, ali koji se ponovno vraća u isti grad na dulje razdoblje i direktno ga preporučuje kao mjesto za odmor svojoj okolini.

Ministar Tanigaki i gradonačelnik Vlahušić razgovarali su i o političkim i diplomatskim odnosima dvaju zemalja, kao i situaciji u regiji. Tanigaki je od same uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Japana predsjednik Japansko-hrvatske parlamentarne lige prijateljstva. Izrazio je zadovoljstvo dobrom bilateralnom suradnjom te rekao kako smatra da takve odnose treba održavati i produbljivat. Gradonačelnik Vlahušić izrazio je spremnost za suradnju na različitim razinama i predložio otvaranje japanskog ureda u Gradu Dubrovniku.

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top