Vijesti

Jazziana Croatica u impresivnom amfiteatru na Srđu

Borna Šercar i Jazziana Croatica nastupit će u ponedjeljak, 21. srpnja u 21:30 sati na dojmljivoj pozornici amfiteatra Excelsa nekretnina na Srđu iznad Dubrovnika, za što je organiziran prijevoz žičarom koji je uključen u cijenu ulaznice.

Jazziana Croatica, koju čine vrsni jazzisti, saksofonist Vojkan Jocić, pijanist Zvjezdan Ružić, kontrabasist Tihomir Hojsak i bubnjar Borna Šercar, sastav je originalnog etno-jazz zvuka, osnovan sa željom očuvanja hrvatske glazbene baštine, a upravo je baština inspiracija za njihovu originalnu jazz glazbu, koja bi trebala biti autohtona i imanentna podneblju i vremenu u kojem nastaje. Voditelj Jazziane Croatice, skladatelj, bubnjar i udaraljkaš Borna Šercar bio je član Big Banda HRT-a, a djeluje i u Hrvatskom baroknom ansamblu, Simfonijskom orkestru HRT-a, Zagrebačkoj filharmoniji, Vojnom simfonijskom puhaćem orkestru, Orkestru HNK u Zagrebu i drugima.

Njihov prvi album „A little Book of Notes“ koji objedinjuje obrade antologijskih djela hrvatske glazbe poput Bersinih „Sunčanih polja“ i Gotovčevog Kola iz „Era s onoga svijeta“ nagrađen je diskografskom nagradom Porin u kategoriji za najbolju jazz skladbu 2010. godine. Drugim albumom „Nehaj“ Šercar tematizira povijesne trenutke i krajolike svoje inspiracije; od senjskih uskoka, preko poezije Vladimira Nazora i glazbe Blagoja Berse, a nagrada Porin ovom albumu je pripala za skladbu „Melancholy“ u kategoriji najbolje jazz skladbe 2012. godine.

Pod pokroviteljstvom Excelsa nekretnina, prijevoz žičarom do amfiteatra na Srđu uključen je u cijenu ulaznice, a polasci su organizirani od 20 sati i 30 minuta do 21 sat.

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top