Vijesti

Krenule prijave za prvi Međunarodni polumaraton u Dubrovniku 2015.

Otvorene su prijave za prvi međunarodni polumaraton u Dubrovniku koji će se održati u svibnju 2015. u organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačkog saveza športova te uz konzultantsku pomoć američke tvrtke Next Events, specijalizirane za organizaciju ovakvih događanja.

Prvi dubrovački međunarodni polumaraton („The Inaugural Dubrovnik International Half Marathon“) održat će se 10. svibnja 2015., a dan prije je zakazana je utrka dubrovačkim zidinama („2k Run the Wall“) kao posebna atrakcija cijelog događanja. Isti dan održat će se i Dječji festival s igrama, glazbom i brojnim zabavnim aktivnostima.

Grad Dubrovnik financijski i logistički aktivno sudjeluje u organizaciji ovog vrijednog projekta. U organizaciju su uključeni i Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska, Odjel za hitnu medicinu, Atletski klub Dubrovnik, Libertas d.o.o. i brojni drugi subjekti.

Dubrovnik ima sve preduvjete za održavanje ove manifestacije koja će imati veliko značenje u promicanju zdravog načina života, trčanja kao pokreta i promoviranju Grada Dubrovnika kao destinacije. Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić izrazio je želju da događaj postane tradicionalan i „više od utrke“, što je i moto manifestacije.

Broj sudionika polumaratona ograničen je na 1.000, a utrka gradskim zidinama na 50 sudionika. Prijave su moguće na službenim internetskim stranicama projekta: http://www.dubrovnikinternationalhalfmarathon.com/

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top