Vijesti

Kreću radovi na Batali

FOTO: dubrovnik.hr

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić je sa suradnicima obišao gradska gradilišta u Gružu, na Ilijinoj glavici, ulici Žrtava s Dakse i na Batali gdje je danas počela priprema i označavanje gradilišta.

Izvođači radova su izvijestili kako se rekonstrukcije ulica i realizacija novih prometnih rješenja te sustava oborinske odvodnje odvijaju po planu, uz manje probleme koje uzrokuju lošiji vremenski uvjeti i nepredviđena izmještanja instalacija čiji se položaj tek sada pravilno i precizno unosi u katastar.

Na ulici Žrtava s Dakse gradonačelnik je razgovarao sa stanarima obližnjih zgrada koji su izrazili zabrinutost zbog mogućeg gubitka parking mjesta izgradnjom nogostupa i ulaska koridora ceste u njihove okućnice, što je odmah otklonjeno. Naime, dogovoreno je da će se jedna neiskorištena površina uz ovu ulicu urediti u parking s 20 – 30 mjesta, a ulica će se na vrhu Rašice širiti preko sadašnjih neuređenih zelenih površina, ne zadirući u okućnice zgrada s južne strane ulice. Ovo će prometno rješenje ujedno povećati preglednost prometnice i omogućiti dovršetak širokog i sigurnog pješačkog koridora od hotela Palace do Pila.

Kako bi se za trajanja izgradnje kolektora oborinskih voda i rekonstrukcije prometnice stanarima ulice Od Batale olakšao pristup, radovi će se izvoditi u fazama čemu će se prilagođavati i privremena prometna regulacija. Sukladno dogovoru s Prometnom policijom koja je uložila velike napore za osiguravanje dobre protočnosti prometa za izvođenja radova, privremena regulacija prometa na Batali će se uvesti tek od 3. prosinca, kada se očekuje otvaranje ceste u Sustjepanu i posljedično smanjenje vršnih opterećenja na glavnim raskrižjima, navodi se na internetskim stranicama Grada Dubrovnika.

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top