Vijesti

Kupalište u Polačama jedino nije prošlo na ispitivanju kakvoće mora

Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode ustvrdio je da u šestom ispitivanju kakvoće mora od 110 plaža u Županiji samo plaža u Polačama na Mljetu nije odgovarala uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Naime, Zavod za javno zdravstvo DNŽ obavio je ispitivanje mora od 28. srpnja do 08. kolovoza 2014. godine pri čemu je na 103 plaže more je ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće. Dobra kakvoća mora za kupanje utvrđena je na plažama Mali Zaton, Ušće Opuzen i Prigradica u Blatu na Korčuli.  Zadovoljavajuća kakvoća mora utvrđena je na plažama Mlini, Striježica i Srebreno u Župi dubrovačkoj.

Tijekom šestog ispitivanja mora 05. kolovoza 2014. utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje u Polačama na otoku Mljetu. Obavljeno je dodatno uzorkovanje te su svakodnevno uzimani dodatni uzorci mora za kupanje od 07. do 09. kolovoza 2014.. Ti su uzorci udovoljavali uvjetima Uredbe. Uzorkovanje će se ponoviti u roku od sedam dana, radi provjere prestanka kratkotrajnog onečišćenja.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top