Vijesti

Lazareti spremni za programe

Gradonačelnik Andro Vlahušić predvodio je danas obilazak obnovljenog kompleksa Lazareta organiziran za članove Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Andro Vlahušić predstavio je sve mogućnosti koje pruža ovaj ključni kulturni infrastrukturni gradski objekt, a svi prisutni članovi Turističkog Vijeća nakon informativnog obilaska iskazali su svoja, vrlo povoljna, mišljenja. Dogovoreno je, kako će i uz djelatnike u kulturi, i turistički stručnjaci dati svoj doprinos obogaćivanja prostora novim i atraktivnim sadržajima.

-‘Lazareti su napokon dobili prostor koji zaslužuju, a na svima nama je da se potrudimo da im uz kulturnu namjenu pridružimo i kongresnu’, kazao je predstavnik hotelske kuće Hilton Imperijal, Vlaho Margaretić.

Josipa Pasković ispred Jadranskih luksuznih hotela također je pohvalila ‘novo lice Lazareta’ te dodala kako će njena kuća zasigurno pronaći interes u korištenju suvremeno opremljenih prostora za eventualne prijeme ili različite evente.

-‘Lazareti su ‘vau’, odlično. Ovo je nešto što Dubrovnik, koji kao destinacija sve više raste na kongresnom tržištu, zaslužuje. Prostor je jako dobro i kvalitetno izveden i opremljen’, komentar je Danijela Marušića iz Dubrovnik Travela, agencije specijalizirane upravo za kongresni turizam.

Tehnički pregled 5.000 kvadratnih metara obnovljenog kulturno-kongresnog centra je završen, a uporabna dozvola očekuje se u drugoj polovici rujna.

Gradonačelnik Vlahušić naglasio je kako će se kroz projekt kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture tražiti način kako Lazarete dodatno oplemeniti sadržajima za osnovnu, kulturnu, namjenu prostora.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top