Vijesti

Merkel u Ateni, tisuće prosvjednika palilo zastave EU i nacističke Njemačke

imageVIJESTI

Kako prenosi portal advance,hr, Atena je preplavljena tisućama gnjevnih prosvjednika koji su na ulice izašli povodom dolaska njemačke kancelarke Angele Merkel u radni posjet grčkom premijeru Antonisu Samarasu. 

Kako prenosi RT do sada je privedeno oko 40 osoba u blizini poznatog trga Syntagma u centru Atene, a prosvjednici su napali barikade na prostoru avenije Vassilis Sofias. Prema prvim informacijama policija je u tom sukobu upotrijebila suzavac i fleš granate. Athens News ističe kako grčke TV postaje uopće ne prenose prosvjede na ulicama.

Prosvjednici odjeveni u nacističke odore oboružani su transparentima poput “Angela, nisi dobrodošla” i “NE četvrtom Rajhu”.  Pale se EU zastave, ali i zastave nacističke Njemačke.

Inače, Angela Merkel i premijer Antonis Samaras sastanak su održali zbog ekstremno teške ekonomske situacije u kojoj se nalazi Grčka. Grčka se nada novom kreditu koji bi je spasio od bankrota, ali će, ukoliko ga dobije, morati zbog toga uvesti i dodatne mjere štednje. U slijedeće dvije godine moraju srezati 17,5 milijardi USD. Nedavno su vlasti u Ateni poručili kako Grčku očekuje bankrot u sljedećih mjesec dana ukoliko ne dobije kredit, prenosi Advance.hr.

FOTO: Athens News

{rsmediagallery tags=”mer”}


Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top