Vijesti

Milanović: Hrvati će se putem referenduma morati izjasniti o budućnosti u EU

Zoran Milanović, foto: srednja.hr

Kako prenosi portal Jutarnji .hr, predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je u Bruxellesu kazao kako će Hrvatska ispuniti sve uvjete za članstvo u Europskoj uniji do predviđenog termina 1. srpnja 2013., a najavljuje i kako bi se nakon ulaska u EU hrvatski građani mogli u nekoj vrsti referenduma izjasniti o budućoj EU.

Prije početka summita EU Milanović je istaknuo kako će Hrvatska možda ući u neku vrstu unije koja će biti sasvim drugačija od one sa kojom je potpisan pristupni ugovor prije godinu dana i da će se možda i hrvatski građani o tome morati izjasniti.

– Ovi su sastanci od posebnog značaja, zato što se danas možda pripremaju neke sutrašnje odluke, a koje nemaju velike veze s onim što je Hrvatska potpisala prije godinu dana i što, kada smo izlazili na referendu, uopće nismo imali pred očima. Hrvatski građani će se o svim tim stvarima morati očitovati, možda i na nekom obliku referenduma, jer vidimo da članice EU-a, ako za nešto koriste referendum, a koriste ga vrlo rijetko, onda ga koriste za ovakve teme, za promjene europskih ugovora. Mijenjaju se vrlo važna pravila, koja imaju utjecaja na život ljudi. Mi smo potpisali jedan ugovor, a ovo o čemu se razgovara zadnjih devet mjeseci je nešto drugo i o tome će se se hrvatska javnost, politika, ukupna zajednica građana morati očitovati i o tome moramo informirati ljude. To su jako važne stvari, koje se tiču naše sudbine, našeg džepa, našeg novca – kazao je Milanović.

Izvorni članak pročitajte OVDJE.

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top