Vijesti

More na svim plažama odgovarajuće za kupanje

Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode obavijestio je da su u sedmom ispitivanju kakvoće mora uzorci na svih 110 plaža u Županiji odgovarali uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Naime, Zavod za javno zdravstvo DNŽ, obavio je ispitivanje od 12. do 22. kolovoza 2014. godine. More na 101 plaži ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. Dobra kakvoća mora za kupanje utvrđena je na plažama Prevlaka, Kupari, Okuklje na Mljetu, Ušće Ploče i Prigradica u Blatu na Korčuli. Zadovoljavajuća kakvoća mora utvrđena je na plažama Supetar i VK Cavtat, Supavo u Stonu i Šulić u Dubrovniku.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

 

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top