Vijesti

Na Petki otvorena pješačko-biciklistička staza

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić svečano je otvorio danas  u park šumi Petka obnovljenu biciklističko-pješačku stazu koja povezuje Goricu Sv. Vlaha sa Velikom i Malom Petkom, uređenu u sklopu programa IPA jadranske prekogranične suradnje te projekta Adria. MOVE IT!

Cjelokupna vrijednost projekta je oko milijun i 800 tisuća eura za sve gradove sudionike, a uređenje staze od 3,5 kilometara je stajalo oko milijun i 200 tisuća kuna. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo novim sadržajem u Gradu za građane, te naglasio kako će Grad Dubrovnik u sljedeće četiri godine dalje razvijati projekt Grad u Parku, grad građanima s naglaskom na sve oblike alternativne vožnje. Sljedeći projekt su dvije velike staze u Rijeci dubrovačkoj, uz stari vodovod i staru „štreku“ dužine nekoliko desetaka kilometara, rekao je gradonačelnik Vlahušić.

U veselom prigodnom programu uživali su mladi sportaši, osnovnoškolci i djeca iz vrtića Izviđač koje su zabavljali animatori. Okupljeni su imali prigodu isprobati novu stazu na biciklima i segwayjima.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top