Vijesti

Natječaj za ugradnju solarnih sustava za kućanstva

Grad Dubrovnik u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika DURA-om danas, 3.ožujka 2014. godine, objavio je “NATJEČAJ ZA SUFINANCIRANJE UGRADNJE SUSTAVA ZA KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U KUĆANSTVIMA GRADA DUBROVNIKA ZA 2014. GODINU”.

Predmet ovog Natječaja je javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Grada Dubrovnika u sufinanciranju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba na području Grada Dubrovnika. Pod sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije koji se subvencioniraju smatraju se isključivo solarni kolektorski sustavi za pripremu potrošne tople vode i dopunu grijanju. Isto je detaljno definirano u Pravilniku o poticanju korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba u Gradu Dubrovniku koji je objavljen na internetskim stranicama Grada Dubrovnikai DURA-e Razvojne Agencije Grada Dubrovnika.

Cilj Natječaja je ugradnja solarnih kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode i dopunu grijanju do 55 kućanstava, odnosno do iskorištenja financijskih sredstava. Ukupan broj odabranih prijavitelja može se promijeniti, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima.
Pod Sustavima se smatraju isključivo solarni kolektorski sustavi za pripremu potrošne tople vode i dopunu grijanju koji se sastoje od sljedećih komponenti:

* solarnog kolektora;
* toplinskog spremnika;
* potrebne ugradbene opreme (montažna konstrukcija, pribor, automatika, cirkulacijska pumpa ne uključujući cijevni razvod tople vode do izljevnih mjesta ili potrošača kao i cijevni razvod grijanja i pripadajućih grijaćih tijela unutar objekta).

Ovim Natječajem nije propisana kvaliteta i proizvođač opreme.
Ukupni troškovi nabave i ugradnje sustava bit će sufinancirani nepovratnim novčanim sredstvima u visini do 50% investicije, odnosno do najvećeg iznosa od 15.000,00 kuna (navedeni iznos uključuje PDV) po kućanstvu, sve sukladno Pravilniku.

Nepovratna novčana sredstva bit će isplaćena isključivo za troškove nabave i ugradnje opreme sustava nastalih nakon provedbe javnog odabira.

Dokumentaciju vezanu za natječaj skinite na dubrovnik.hr.

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top