Vijesti

Nesnosni smrad s odlagališta Kokojevica prekrio Lumbardu i Korčulu

Foto: ikorcula.info

Gusti, smrdljivi dim s odlagališta smeća Kokojevica u Lumbardi jučer se poslijepodne počeo širiti općinom Lumbarda i Gradom Korčulom, javlja internetski portal ikorcula.net. Neugodni dim izazvao je bijes mještana koji protestiraju, zatvaraju prozore i pokušavaju se zaštititi od tog zagađenog „kancerogenog“ zraka. 

Radi se o odlagalištu koje zajednički koriste Korčula i Lumbarda, a na čiji je problem upozoravao projektant za sanaciju Kokojevice Darko Fundurulja iz tvrtke IPZ. Kako je predlagao na sjednicama korčulanskog i lumbardskog vijeća, sporno odlagalište je potrebno zatrpavati pijeskom nakon svakog odlaganja smeća, inače će doći do zapaljenja, što se jučer i dogodilo.

Bartul Batistić „Zure” za portal ikorcula.net izjavio je kako sada nema blokade pristupu od strane mještana, nego se čeka odluka Državnog odvjetništva. “Netko mora odgovarati za višegodišnje zlo koje se ponavlja, jer sedam mjeseci je prošlo od zajedničkog dogovora općine Lumbarda i Grada Korčule”, kazao je Batistić i upozorio da će, ako okrene vjetar biti još gore.

Izvorni članak pročitajte OVDJE.

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top