Vijesti

Nova vrsta marihuane bez THC-a ima čudesna ljekovita svojstva

Izraelska tvrtka Tikun Olam proizvela je posebnu vrstu marihuane koja u sebi ne sadrži psihoaktivnu supstancu THC, a pokazuje iznimne rezultate u liječenju mnogih bolesti. Kako prenosi CNN, ova vrsta marihuane kod osobe koja je koristi ne uzrokuje nikakve halucinogene pojave, a sadrži veliku količinu supstance CBD, za koju prof. Ruth Gallily tvrdi da je netoksična, jeftina i izrazito učinkovita protiv boli. Kako piše portal ynetnews.com, supstanca CBD odlična je pomoć osobama s dijabetesom i pacijentima s psihičkih problemima, a vjeruje se da ima sposobnost zaustavljanja širenja karcinoma.

“Nevjerojatno, nakon što sam je počela uzimati, ponovo sam oživjela, pretvorila sam se u novu osobu”, kazala je pacijentica Rivkah Halup, kojoj je marihuana pomogla da se oslobodi bolova u nogama koje je trpila dugo vremena i pomogla da ponovo počne hodati.

30-godišnja Noam iz Tel Aviva marihuanu je koristila za pomoć pri bolovima nastalim u prometnoj nesreći kada je imala 13 godina, no nije joj se sviđao “high” osjećaj koji je stvarala. “Prije dva mjeseca probala sam novu vrstu i bila je to ljubav na prvi pogled. Novi kanabis ima isti učinak na moju bol, ali bez zamućenja svijesti”, kazala je za portal ynetnews.com.

Izrael više od deset godina koristi ovu čudesnu biljku u medicinske svrhe, a tvrtka Tikun Olam najavljuje prodaju marihuane bez THC-a u obliku kapsula i žvakačih guma, prenosi CNN.com.

{fcomment}

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top