Vijesti

Novi modeli zapošljavanja mladih u Gradu Dubrovniku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić danas je sudjelovao na okruglom stolu “Inicijative Europske unije za zapošljavanje, stručno usavršavanje i obrazovanje mladih” na Sveučilišnom kampusu.

Gradonačelnik Vlahušić prezentirao je publici modele zapošljavanja mladih u Gradu Dubrovniku kroz mjere koje provodi gradska uprava, te je najavio nove projekte, planove i sadržaje koje su u pripremi za realizaciju. Jedan od njih je Dubrovačka mreža, projekt u nastajanju koji će objediniti podatke o svim studentima i nezaposlenima s višom i visokom školom u jedinstveni registar. Cilj ovog integriranog pristupa je ponuditi tvrtkama sve potrebne informacije o obrazovanju i sposobnostima mladih u Gradu Dubrovniku, te studente nakon školovanja usmjeriti direktno na posao. Nezaposlenima će Grad osigurati vaučere u vrijednostima od 1000 do 2500 tisuće kuna ovisno o stupnju obrazovanja.

Okrugli stol organizirala je Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s Uredom Olega Valjala, zastupnika u Europskom parlamentu i Sveučilištem u Dubrovniku.

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top