Vijesti

Dubrovačko-neretvanska županija slobodna od mina

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sudjelovao je danas u svečanosti predaje Potvrde o razminiranosti Dubrovačko-neretvanske županije održanoj u muzeju Domovinskog rata na Srđu. Svečanosti su nazočioli i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje, Sindikat Humanitarnog razminiranja, Udruge poslodavaca za humanitarno razminiranje te predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije.

Zoran Milanović i Neven Karas, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje gradonačelniku Vlahušiću su uručili simboličnu „zadnju minu“, repliku posljednje mine očišćene s dubrovačkog područja, koja će od danas biti izložena u muzeju na Srđu. Županu Nikoli Dobroslaviću uručena je potvrdao razminiranosti Dubrovačko-neretvanske županije.

Gradonačelnik Andro Vlahušić u svom se obraćanju zahvalio svima koji su omogućili razminiravanje županije, a posebno je naglasio zaslužnost samih građana i onih koji su riskirali svoje živote. Grad Dubrovnik je za Večeru od Kandelore donirao novac za razminiranje Ličko-senjske županije ,a u projekt se uključio i grad prijatelj Bad Homburg, podsjetio je gradonačelnik i rekao kako tvrđavi na Srđu predstoji obnova nakon čega će se od svake prodane ulaznice dio odvajati za Memorijalni centar u Vukovaru. Vi ste nama pomogli, sad je vrijeme da Grad Dubrovnik i njegovi posjetitelji uzvrate, istaknuo je.

Nakon svečanosti gradonačelnik Vlahušić i premijer Zoran Milanović zadržali su se na Srđu u razgovoru oko aktualnih gradskih projekata. Gradonačelnik je Milanoviću pokazao rekonstruiran kompleks Lazareta, te ga tom prilikom pozvao na svečano otvorenje u srpnju, kao i na otvorenje Dubrovačkih ljetnih igara. Temeljem nedavno donesenog Zakona o žičarama napokon je omogućeno da koncesijska naknada pripadne jedinici lokalne samouprave, zahvalio je gradonačelnik Milanoviću. Hotel Belvedere dobio je novog vlasnika, izvijestio je gradonačelnik premijera Milanovića, usvojen je GUP i UPU i obnova bi trebala započeti uskoro. Rekao je i kako su stečeni svi preduvjeti za skori početak gradnje komunalne i komercijalne marine u Gružu, te zahvalio premijeru na brzom postupanju po tom pitanju.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top