Vijesti

OŠ Ivana Gundulića dobila status Međunarodne eko škole

Zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž sudjelovao je jučer u svečanom programu OŠ Ivana Gundulića koja je odlukom Hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš Lijepa naša dobila status Međunarodne eko škole, te pripadajuću zelenu zastavu i certifikat.

Zamjenik Raguž je s ravnateljicom škole Vedranom Elez simbolično podignuo zelenu zastavu, te je tom prigodom čestitao ravnateljici, nastavnicima i djeci na vrijednom priznanju, istaknuvši kako su podigli letvicu kvalitete visoko. Ravnateljica Elez je, uz zahvalu svim učiteljima i učenicima na angažmanu, naglasila da škola ima potporu Grada Dubrovnika u svim projektima. Elez se osvrnula na zabrinjavajuće informacije o ugroženosti života na planetu, te je rekla da je potrebno promijeniti način razmišljanja i ponašanja kako bi se počeli rješavati problemi u prirodi, a djeca to mogu učiniti najbrže i najlakše. Djeca mogu mijenjati svijet, naglasila je.

Zamjenik Raguž i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić u vrtu škole posadili su magnoliju, simbol čistoće. Učenici i njihovi mentori za goste i roditelje su pripremili bogat glazbeno-scenski program.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top