Vijesti

PBZ uputilo Gradu Dubrovniku pismo namjere o slučaju Javne garaže Dubrovnik

Nakon uspješnog tijeka pregovora gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića s predstavnicima Privredne banke Zagreb i Midia grupe, Grad Dubrovnik zaprimio je pismo namjere od Uprave PBZ-a za rješavanje cjelokupnog poslovnog odnosa po osnovi odobrenog dugoročnog kredita klijentu Garaža Dubrovnik d.o.o.

U pismu se predlaže model reguliranja međusobnih odnosa, te se između ostalog navode uvjeti koje bi Grad Dubrovnik trebao ispuniti, nakon čega će Uprava Privredne banke Zagreb razmotriti mogućnost financiranja gradnje komercijalnog centra iznad objekta javne garaže na Ilijinoj glavici. Gradnjom trgovačkog centra Grad Dubrovnik dobio bi novi sadržaj, a garaža bi postala održiv projekt za oba suvlasnika Ragusa parkinga. Isti prijedlog dostavljen je i članovima Povjerenstva za predmet javna garaža na Ilijinoj glavici.

Nastavak je to pregovora za koje je gradonačelnika Vlahušića ovlastilo Gradsko vijeće Grada Dubrovnika s ciljem da se smanji iznos nadoknade štete u iznosu od 261 milijun kuna koji  Midia grupa potražuje od Grada Dubrovnika na aktualnom arbitražnom sporu. U istu svrhu osnovano je i Povjerenstvo kojeg gradonačelnik Vlahušić redovito izvještava o tijeku pregovora, a prema dosadašnjim pokazateljima do rješenja arbitražnog spora usuglasit će se  zadovoljavajuće rješenje za gradski proračun i građane Grada Dubrovnika.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top