Vijesti

Posjet delegacije Grada Dubrovnika Turskoj

Izaslanstvo Grada Dubrovnika i razvojne agencije DURA predvođeno zamjenikom gradonačelnika Željkom Ragužem boravilo je u posjetu turskoj pokrajini Duzce.

Radni posjet nastavak je partnerskog sastanka u Ankari iz travnja, a kojem je cilj bio povezati turske i europske predstavnike zbog buduće suradnje na područjima turizma, kulture, agroturizma i edukacije.

Organiziran je niz sastanaka s guvernerom regije Duzce i gradonačelnicima osam gradova unutar regije. Između ostalog, razgovaralo se o otvorenju ureda Dubrov nika u Duzceu na trošak domaćina. Potpisano je pismo namjere sa zamjenicom dekana Univerziteta u Duzceu koje je jedno od najvećih u Turskoj i broji oko 20.000 studenata godišnje.

Regija Duzce je u gospodarskom uzletu zbog povoljnog geostrateškog položaja između najvećih gradova Ankare i Istanbula te doticaju kojeg ima s Crnim morem.

Godišnje broji oko osam tisuća stranih te čak tristo tisuća domaćih posjetitelja. Potencijali regije su u razvoju zimskog, sportskog i crusing turizma te u poljoprivrednom razvitku kao drugoj najvažnijom grani privrede.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top