Vijesti

Predstavnici županija u Europskom parlamentu i Europskoj komisiji

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u radnom posjetu delegacije Hrvatske zajednice županija Europskom parlamentu i Europskoj komisiji.

U organizaciji Europske komisije, delegacija predstavnika Hrvatske zajednice županija boravila je u dvodnevnom posjetu Bruxellesu i tijelima Europske unije s ciljem uspostave redovitije i konkretnije suradnje, koja je ključna za razvoj županija, općina i gradova, ali i cijele Hrvatske.

Program posjeta obuhvatio je sastanak s veleposlanikom Matom Škrabalom i suradnicima u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske  pri Europskoj uniji te susret s hrvatskim europarlamentarcima – Andrejom Plenkovićem, Dubravkom Šuicom, Ružom Tomašić , Davorom Ivo Stierom, Ivanom Maletić, Toninom Piculom, Biljanom Borzan, Jozom Radošom, Marijanom Petir te Ivanom Jakovčićem.

Hrvatski župani prisustvovali su tematskim skupovima Europske komisije o regionalnoj politici, poljoprivredi i ruralnom razvoju te ulozi i pravilima Europske unije, a uvodni pozdrav održao je Neven Mimica, Europski povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top