Vijesti

Prvi regionalni vinski festival Dubrovnik Festiwine – pun pogodak!

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA-e Melanija Milić održali su press konferenciju povodom uspješnog završetka prvog regionalnog vinskog festivala Dubrovnik FestiWine.

-„Festival je potvrdio da se u našoj županiji proizvode najbolja hrvatska vina – i crna i bijela. Po mojem sudu Festival je bio izvrstan i drago mi je da se vinari oko toga slažu. Postigli smo što smo i željeli kroz vinsku setemanu – da se županijska vina nalaze na stolovima svih ugostiteljskih i turističkih objekata po županiji, jer kvaliteta tih vina to i zaslužuje i nadam se da ćemo imati potporu ugostitelja u ovom turističkom sektoru, kao što smo imali potporu vinara u ovom festivalskom dijelu. Čestitam svim vinarima koji su sudjelovali na FestiWine-u, te posebne čestitke upućujem nagrađenima kao i pobjedniku. Aktivnosti festivala neće završiti s završetkom festivala, želja nam je da festival postane trajna, godišnja manifestacija“. – kazao je župan Dobroslavić u svom obraćanju.

Prisutnima se obratila i direktorica regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, koja je ukratko izložila početak samog projekta, odakle se krenulo, zašto je projekt iniciran te zašto smo dobili obvezu da ovaj projekt nastavimo i dalje raditi. Kazala je kako se projekt Dubrovnik FestiWine-a dugo i temeljito pripremao, a nakon što je Strategija vinarstva i vonogradarstva županije istaknula kao jedan od problema upravo spomenutu nedovoljnu promidžbu županijskih vina i vinara. DUNEA je aplicirala i dobila projekt prekogranične suradnje interaktivnog razvitka vinarstva i turizma pod nazivom ”Mreža vinskog turizma – WiNe” (Wine Network Tourism) čije je središnje događanje upravo regionalni festival vina Dubrovnik FestiWine, a projekt još objedinjuje tematske vinske staze, vinski muzej, program vinske obuke i traje 24 mjeseca.

Na press konferenciji su sudjelovali i tajnik ocjenjivačkog suda Dubrovnik Festiwine Vido Bogdanović, Davor Martinović iz Poljoprometa čije je vino plavac mali Terra Madre 2011., vinogorja Komarna, osvajač prvog Dubrovnik FestiWine Trophy 2014., te Božo Martinović iz Dubrovačkih podruma čiji je merlot Merlotina 2009., osvojio drugo mjesto .

edubrovnik.org

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top