Vijesti

Raguž na otvorenju međunarodne konferencije Agribusiness Arena

Zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž sudjelovao je u svečanosti otvorenja međunarodne konferencije FMCG, Retail & AGRIBUSINESS ARENA 2014, čiji je pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, a koja se do 18. studenog održava u hotelu Dubrovnik Palace.

Na otvorenju konferencije, uz zamjenika gradonačelnika Raguža, govorili su direktor Infoarena grupe Tomsilav Gavazzi, direktorica hrvatskog ureda Europske banke za obnovu i razvoj Vedrana Jelušić Kašić, viši savjetnik EBRD-a u Velikoj Britaniji i ministar poljoprivrede RH Tihomir Jakovina.

U ime Grada Dubrovnika Željko Raguž je sudionicima konferencije poželio dobrodošlicu kratko ih upoznavši s naporima koje gradska uprava poduzima u poticanju pozitivne investicijske klime po čemu, rekao je, Dubrovnik prednjači.

Konferencija FMCG, Retail & AGRIBUSINESS ARENA 2014 održava se u Dubrovniku od 16. do 18. studenog 2014., a posvećena je odnosima u prehrambenom sektoru, sektoru robe široke potrošnje i trgovinskim odnosima u regiji jugoistočne Europe.

Otvorenju konferencije prethodio je ministarski sastanak šest zemalja regije: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Mađarske i Slovenije na kojem su glavne teme bile razvoj agrobiznisa u regiji, unapređenje vanjsko-trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u regiji te mogućnosti i pretpostavke za zajednički nastup na trećim tržištima.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top