Vijesti

Rekordnih 9.801 Dubrovčana na burzi rada

imageVIJESTI

Broj nezaposlenih Dubrovčana na početku 2013. godine porastao je na 9.801 što je 864 više nego u siječnju prošle godine. Prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, radi se o najvećem broju nezaposlenih na dubrovačkom području u posljednjih deset godina. 

Nije bajno ni u ostatku države gdje je zabilježen najveći broj nezaposlenih od siječnja 2002. godine. Trenutno se na burzi nalazi 372.003 osobe što predstavlja negativan rast od 13.789 osoba u odnosu na prosinac prošle godine.

Iako je porast nezaposlenih u siječnju sasvim uobičajena stvar, podaci upućuju kako je na godišnjoj je razini broj nezaposlenih porastao za 37.652, odnosno za 11,3 posto.

RBA analitičari smatraju kako će se u narednim mjesecima potražnja za sezonskim radnicima povećavati, što će pozitivno utjecati na kretanje broja nezaposlenih pa bi se s dolaskom proljeća moglo vidjeti smanjenje broja nezaposlenih na mjesečnoj razini. No, kako napominju, kretanja na godišnjoj razini bit će važniji indikator stanja na tržištu rada, te, kako se u 2013. godini očekuje tek blagi rast gospodarstva, nezaposlenost će i dalje ostati razmjerno visoka.

Foto: gawker.com

{fcomment}

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top