Vijesti

Romney želi naoružati pripadnike sirijske opozicije

imageVIJESTI

Republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney planira još veće uplitanje SAD-a u sirijski sukob. Kako je najavio u svojoj predsjedničkoj kampanji, u slučaju pobjede pobrinuo bi se da SAD, u suradnji s drugim zemljama, naoruža sve one pripadnike sirijske opozicije koji dijele njihove vrijednosti tako da mogu poraziti Basharovu vojsku, piše Advance.hr.

Prikazujući Obamu kao slabijeg i pasivnijeg vođu, koji je umanjio utjecaj Sjedinjenih Država na događaje u svijetu, kazao je kako namjerava produljiti rok za povlačenje američke vojske iz Afganistana, uvesti strožije sankcije Iranu i uvjete za pomoć Egiptu kako bi se omogućio nastavak mirovnog sporazuma s Izraelom.

“Iran šalje oružje Assadu jer zna kako će njegov pad biti poraz za njih. Mi moramo i dalje zajedno s našim međunarodnim partnerima pomagati one Sirijce koji će donijeti poraz Iranu, umjesto da se držimo postrance. Jednog dana kad pobunjenici preuzmu Siriju, SAD bi se trebao svrstati uz njih, s obzirom na položaj Sirije na Bliskom Istoku”, rekao je Romney i istaknuo kako SAD trebaju “biti spremne poduzeti sve moguće akcije kako bi osigurale da nijedna vrsta oružja za masovno uništenje na padne u ruke terorista – makar to zahtijevalo trupe ili druge akcije američkih prijatelja i saveznika”.

Osvrnuo se i na napade na američku ambasadu u Benghaziju, rekavši kako su to najvjerojatnije napravili isti oni ljudi koji su napali SAD 11. rujna 2001. godine.

“Ovi napadi namjeran su čin terorista koji koriste nasilje za uspostavu svoje mračne ideologije nad drugima, pogotovo nad ženama i djevojkama, onih koji se bore za kontrolu nad Bliskim Istokom i onih koji traže nastavak vječitog rata protiv Zapada”, rekao je.

Izvorni članak pročitajte OVDJE.

FOTO: blog.zap2it.com

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top