Vijesti

Sigurnosne kamere u Rožatu, Čajkovićima i Sustjepanu?

Gradonačelnik Andro Vlahušić će nastavno na zaprimljene primjedbe i zabrinutost mještana Rožata, Čajkovića i Sustjepana Policiji uputiti prijedlog sufinanciranja kamera za nadzor brzine u naseljima u Rijeci dubrovačkoj.

Cesta koja od Kantafiga do Mokošice prolazi kroz Sustjepan, Čajkoviće, Komolac, Rožat i Prijevor je u dobrom stanju, ali neodgovorni pojedinci na njoj učestalo krše prometne propise te voze velikim brzinama što dovodi do ugrožavanja drugih vozača i pješaka.

Kako bi se povećala sigurnost prometa i smanjio broj nesreća Upravni odjel za promet Grada Dubrovnika će u naseljima postojeću signalizaciju pojačati svijetlećim znakovima upozorenja na opasnost i dopušteno ograničenje brzine, a Policiji će se predložiti postavljanje fiksnih kamera koje bilježe vozila i njihovu brzinu kretanja, a kazne se po utvrđivanju prekrašaja šalju prekršiteljima. Grad Dubrovnik je spreman sufinancirati postavljanje kamera, a infrastrukturu za njih pripremiti kroz radove na kanalizacijskoj mreži koji su u tijeku.

Grad Dubrovnik u ovim naseljima neće postavljati fizičke barijere, poput ležećih policajaca, koje usporavaju sav promet, kako bi se interventnim vozilima omogućio nesmetan prolazak, a odgovornim i pažljivim vozačima normalna i komforna vožnja. Budući da bi kamere nadzirale promet 24 sata, a kazne za prekoračenje brzine u naselju su od 300 do 15000 kuna, izvijesno je da bi se uvelike smanjio broj prekršitelja njihovim postavljanjem, navodi se na internetskim stranicama Grada Dubrovnika,

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top