Vijesti

Sigurnosne kamere u Rožatu, Čajkovićima i Sustjepanu?

Gradonačelnik Andro Vlahušić će nastavno na zaprimljene primjedbe i zabrinutost mještana Rožata, Čajkovića i Sustjepana Policiji uputiti prijedlog sufinanciranja kamera za nadzor brzine u naseljima u Rijeci dubrovačkoj.

Cesta koja od Kantafiga do Mokošice prolazi kroz Sustjepan, Čajkoviće, Komolac, Rožat i Prijevor je u dobrom stanju, ali neodgovorni pojedinci na njoj učestalo krše prometne propise te voze velikim brzinama što dovodi do ugrožavanja drugih vozača i pješaka.

Kako bi se povećala sigurnost prometa i smanjio broj nesreća Upravni odjel za promet Grada Dubrovnika će u naseljima postojeću signalizaciju pojačati svijetlećim znakovima upozorenja na opasnost i dopušteno ograničenje brzine, a Policiji će se predložiti postavljanje fiksnih kamera koje bilježe vozila i njihovu brzinu kretanja, a kazne se po utvrđivanju prekrašaja šalju prekršiteljima. Grad Dubrovnik je spreman sufinancirati postavljanje kamera, a infrastrukturu za njih pripremiti kroz radove na kanalizacijskoj mreži koji su u tijeku.

Grad Dubrovnik u ovim naseljima neće postavljati fizičke barijere, poput ležećih policajaca, koje usporavaju sav promet, kako bi se interventnim vozilima omogućio nesmetan prolazak, a odgovornim i pažljivim vozačima normalna i komforna vožnja. Budući da bi kamere nadzirale promet 24 sata, a kazne za prekoračenje brzine u naselju su od 300 do 15000 kuna, izvijesno je da bi se uvelike smanjio broj prekršitelja njihovim postavljanjem, navodi se na internetskim stranicama Grada Dubrovnika,

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top