Vijesti

Srbin tužio Yahoo i Google i pobijedio

Bivši estradni menadžer Milorad Michael Trkulja dobio je sudski spor protiv Googlea nakon što je u više navrata popularnu tražilicu pokušao upozoriti da prestanu njegovo ime povezivati s australskim podzemljem, točnije uz imena najvećih 10 kriminalaca u toj zemlji.

Trkulja, koji je iz bivše Jugoslavije emigrirao u Australiju 1970. godine, našao se u središtu obračuna bandi 2004. godine, kada mu je prilikom ručka u jednom restoranu pucano u leđa. Mediji su taj incident povezali s australskim podzemljem, te se nastavno tome, iako je dokazano da nema veze s nijednom od bandi, njegovo ime počelo pojavljivati u tom kontekstu na popularnim tražilicama Yahoo i Google.

Nakon što je tužio Yahoo i dobio 300.000 dolara, uslijedio je spor s Googleom, u kojem je također pobijedio. Sudac je presudu obrazložio činjenicom da, iako je istina da Google nema utjecaj na automatske rezultate pretrage, on ih je trebao ukloniti nakon upozorenja tužitelja. Za sada još nije poznata visina kazne koju će Google morati isplatiti.

Izvorni članak pročitajte na Vidi.hr.

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top