Vijesti

Stanovi POS-a u Mokošici spremi za useljenje u veljači

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u pratnji svojih suradnika danas je obišao gradilište POS-a u Novoj Mokošici. Ovom prilikom susreo se i s dijelom vlasnika stanova, koji su izrazili zadovoljstvo dinamikom izgradnje zgrada, ali i želju da što prije usele u svoje stanove.

Izgradnja ukupno 64 stana u osam zgrada je završena, a građani su kvadrat stambenog prostora platili 8400 kuna po kvadratu. Stvarna cijena koštanja veća je od 10 tisuća kuna po kvadratu, a razliku u iznosu snosi Grad Dubrovnik. Ukupna investicija vrijedna je 53 milijuna kuna.

Direktor dubrovačke Agencije za poticajnu stanogradnju Damir Mihović rekao je kako je u tijeku otklanjanje sitnih nedostataka utvrđenih tehničkim pregledom zgrada, a nakon završetka preostalih radova i izdavanja uporabne dozvole vlasnici će moći useliti u svoje stanove. Očekuje se da će im se ključevi uručiti početkom veljače. Tijekom siječnja će se asfaltirati pristupna cesta i ulica koja tek treba dobiti svoje ime. U sklopu zgrada naazi se i novi vrtić u okviru kojeg su predviđene dvije vrtićke grupe.

POS-ove zgrade uz gradonačelnika Vlahušića i dirketora Agencije POS-a Mihovića obišli su pročelnica Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Irena Kričković Labaš, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić i ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnika Boja Milan Mustać.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top