Vijesti

Svečano otvorene nove prostorije DURA-e

U Razvojnoj agenciji Grada Dubrovnika DURA- svečano su danas otvorene novouređene prostori, a u čijem su sklopu poduzetnički inkubator – ”Tvornica ideja” i ured Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK).

Otvaranju su uz gradonačelnika Andra Vlahušića prisustvovali ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun-Jarallah i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, koji je nakon otvaranja novih prostora DURA-e u poslijepodnevnim satima u Dubrovniku otvorio i izložbu Europskog socijalnog fonda (ESF).
Ministar Mirando Mrsić kazao je kako je Ministarstvu cilj ‘putem Centara za informiranje i savjetovanje o karijeri osvijestiti sve građane Republike Hrvatske kako je ulaganje u cjeloživotno znanje nužno, te im pružiti informacije i stručne savjete što će omogućiti svim zainteresiranim unapređenje kompetencija za upravljanje karijerom, a sve u cilju povećanja njihove zapošljivosti’.

-‘Ukratko, temeljna svrha Centra je pružiti jedinstvenu stručnu pomoć pojedincu u donošenju odluka u razvoju profesionalne karijere, na iskustvima najbolje domaće i europske prakse’, zaključio je ministar Mrsić.

Gradonačelnik Andro Vlahušić zahvalio je ravnateljici DURA-e Andrei Novaković i njenom timu ‘što su u kratkom vremenu uspjeli oplemeniti dobre ideje’. Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava zahvalio je na donaciji od 700.000 kuna, što je iznos utrošen u uređenje novih prostorija i ureda. Trenutno u sklopu ‘Tvronice ideja’ radi 19 dubrovačkih tvrtki. -‘Naš cilj je dobiti najmanje 30 tvrtki, odnosno da na 1000 stanovnika imamo jednu tvrtku inkubatorska tipa’, poručio je gradonačelnik Vlahušić.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top