Vijesti

U akciji čiščenja Lokruma sudjelovalo svih 109 novozaposlenih

Zaposlenici gradske uprave Grada Dubrovnika i stotinjak novozaposlenih radnika gradskih tvrtki danas su radnom akcijom čišćenja Lokruma obilježili Dan zaštite šuma. Akciji se priključio i gradonačelnik Andro Vlahušić.

Ovo je prvi put da smo okupili svih 109 ljudi koji su dobili posao Grada Dubrovnika u našim komunalnim tvrtkama za uređenje Grada, rekao je gradonačelnik Vlahušić i najavio radne akcije na gradskim lokacijama svaki drugi petak. Za dva tjedna najavljeno je čišćenje ljetnikovaca Rijeke dubrovačke, nakon čega će uslijediti križni put na Srđu, Montovjerna i Elafitsko otočje. Prošle godine smo uspješno poslovali s pet i pol milijuna kuna u plusu, a dva i pol milijuna kuna rebalansirat ćemo za troškove radnika kroz iduća četiri mjeseca, tako da to nije trošak za tvrtke nego za Grad Dubrovnik, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Vlahušić obišao je kompleks samostana na otoku sa ravnateljem JU Rezervat Lokrum Mariom Petrušićem. Dogovoreno je kako će se samostan obnoviti s ciljem da se napravi muzejski kompleks koji će posjetiteljima pričati priču o bogatoj povijesti otoka Lokrum, o starim legendama do nedavnom snimanju serijala Igre prijestolja. Projekt će se kandidirati za fondove Europske unije. Na donjoj fazi postavljeni su hidranti i vodovodna mreža, napravit ćemo prekrasne replike drvenih kuća u kojima će biti velika kongresna sala, dvorane i uredi i preuredit ćemo sve staze tako da širina svih bude tri i pol metra za protupožarni put, rekao je gradonačelnik Vlahušić i najavio vožnju biciklima i ekološkim vlakićem po Lokrumu. Dovest ćemo i životinje sukladno s odobrenjem Ministarstva zaštite okoliša, dodao je.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top