Vijesti

U kinu Sloboda održane “Drame i poezije”

Sinoć je u prepunoj dvorani kina Slobode održana V. priredba Foruma mladih pod nazivom „Drame i poezije“.Manifestaciju je organizirao Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo u suradnji sa Kinematografima Dubrovnik. Prisutnim učenicima, mentorima i roditeljima obratio se pročelnik Odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, pozdravivši veliki odaziv sudionika i još jednom naglašavajući cilj ovog projekta Grada Dubrovnika: podržavanje razvoja inovativnosti i kreativnosti kod djece i mladih.

Ovogodišnji program je trajao više od sat i pol, a na pozornici se moglo vidjeti učenice i učenike dubrovačkih osnovnih i srednjih škola koji su u maniri velikih glumaca iznimno emotivno glumili i recitirali. Bitno je naglasiti kako manifestacije Foruma mladih nisu natjecateljskog karaktera već potiču kreativnost kod djece i mladih što i jest jedan od ciljeva programa Mladi i Grad skupa. Cilj ove manifestacije bio je vidjeti i doživjeti bogato stvaralaštvo djece i mladih i njihovih mentora, a što je u potpunosti ispunjeno kroz prikaz dramskih predstava, recitala i recitacija.

Iz Grada Dubrovnika zahvaljuju svim sudionicima ove radionice, voditelju programa gospodinu Hrvoji Sebastijanu kao i gospođi Pauli Dražić Zekić na sjajno osmišljenom scenariju za ovu priredbu.

„Forum mladih“ manifestacija je u okviru strateškog programa za djecu i mlade Grada Dubrovnika „Mladi i Grad skupa“. U veljači će se održati još jedna priredba Foruma mladih: Dubrovački karnevo, tradicionalno usmjeren na djecu i mlade („Fačenda od malih maškara“ i „Maškarani školski dan“).

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top