Vijesti

Uspješno odrađena vježba evakuacije

Zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera zaštite i spašavanja grada Dubrovnika Željko Raguž sudjelovao je u srijedu u vježbi evakuacije i spašavanja učenika Osnovne škole „Ivana Gundulića“, te jepo završetku vježbe uručio JVP Dubrovački vatrogasci automatski vanjski defibrillator.

Vježba je održana u okviru aktivnosti provođenja mjera zaštite i spašavanja u organizaciji Stožera zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika i Osnovne škole „Ivana Gundulića“, a u suradnji s Područnim uredom za zaštitu i spašavanje Dubrovnik.

Tema vježbe bila je evakuacija i spašavanje učenika i djelatnika iz zgrade Osnovne škole „Ivana Gundulića“ u slučaju požara, a sam cilj vježbe bila je provjera Plana evakuacije OŠ „Ivana Gundulića“ te spremnosti, organiziranosti i osposobljenosti operativnih snaga zaštite i spašavanja koje djeluju na području grada Dubrovnika.

Uz osposobljenost djelatnika i polaznika osnovne škole za postupanje u slučaju izvanrednih situacija, tijekom vježbe promatrala se i operativna primjena Plana evakuacije kao i brzina intervencije žurnih službi.

Uz organizatora vježbe Stožera zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika i Osnovne škole „Ivana Gundulića“ na vježbi su sudjelovali: PUZS-Županijski centar 112 Dubrovnik, PU dubrovačko neretvanska – PP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci, HGSS Stanica Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DNŽ- HMP Dubrovnik i Gradsko društvo crvenog križa Dubrovnik.

Neposrednom analizom vježbe utvrđeno je da je vježba uspješno odrađena, a naknadna i detaljna analiza vježbe obaviti će se u roku 15 dana.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top