Vijesti

Vlahušić na ‘Večernjakovoj domovnici 2014.’ u Bad Homburgu

Delegacija Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom Androm Vlahušićem u subotu je nazočila osmoj dodjeli nagrada Večernjeg lista za Hrvate u iseljeništvu “Večernjakova domovnica 2014” u prijateljskom gradu Bad Homburgu, na poziv gradonačelnika Michaela Korwisia.

Korwisi je svim gostima poželio dobrodošlicu u Bad Homburg, a posebno izaslanstvu Grada Dubrovnika. Prijateljstvo dvaju gradova rezultiralo je još jednom humanitarnom inicijativom. Gradonačelnik Korwisi sudjelovao je u ovogodišnjoj Večeri od Kandelore koja je imala humanitarni predznak, kada su Grad Dubrovnik i gradske tvrtke donirale 200 tisuća kuna zakladi Hrvatska bez mina. Potaknut tom gestom, odlučio je pozvati stanovnike Bad Homburga da se uključe u projekt s idejom da svaki stanovnik daruje jedan euro kako bi se prikupilo 53 tisuće eura za razminiravanje Ličko-senjske županije.
Gradonačelnik Vlahušić zahvalio je na gostoprimstvu, istaknuvši kako su Grad Dubrovnik i Bad Homburg kao mala obitelj i nastavit će i dalje raditi na dobrim projektima, a posebno se zahvalio humanitarki Olgi Stoss koja je inicirala prijateljstvo.

Ravnateljica zaklade Hrvatska bez mina Đurđa Adlešić zahvalila je na pomoći i inicijativi Grada Dubrovnika i Bad Homburga, te je istaknula kako će se već sljedeći tjedan novcima koje je donirao Grad Dubrovnik početi razminiravati područje u Ličko-senjskoj županiji.
U kulturnom centru Engleska crkva u Bad Homburgu u petak je održan humanitarni koncert za zakladu Hrvatska bez mina, na kojem su nastupili Dubrovački simfonijski orkestar kojim je ravnao dirigent Tomislav Fačini, sopranistica Marija Vidović i pjevač Petar Grašo.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top