Vijesti

Za Prvi regionalni vinski festival stiglo već 40 prijava

Župan Nikola Dobroslavić održao je redoviti radni sastanak na temu prekograničnog projekta interaktivnog razvitka vinarstva i turizma “Mreža vinskog turizma – WiNE“ s predstavnicima Regionalne razvojne agencije DUNEA, vinarima s područja Konavala, Pelješca, Neretve i Korčule te predstavnicima agencije DubrovnikPartner.

U sklopu dvogodišnjeg projekta, čija ukupna vrijednost iznosi 3,5 milijuna kuna, je organizacija Prvog regionalnog vinskog festivala „Dubrovnik FestiWine“ koji će se održati od 24. do 26. travnja. Središnji događaj festivala je vinska izložba uz koju će se održati tematska predavanja, znanstveno-stručni skup, kulturna događanja te promocija regionalnih vina u dubrovačkim ugostiteljskim objektima.

Na sastanku je raspravljano o tijeku priprema za festival, pa je tako naglašeno kako se do sada za sudjelovanje na festivalu prijavilo čak 40 vinara. Inače, „Festiwine“ organizira DUNEA-e uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, a producent festivala je agencija „DubrovnikPartner“.

edubrovnik.org

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top