Vijesti

Znate li kakva je kakvoća mora na dubrovačkim plažama?

Uzorci mora na svim plažama odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN, br. 73/08). Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2014. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, obavio je četvrto redovno ispitivanje mora na 110 plaža u periodu od 1. do 11. srpnja 2014. godine.

Od ukupno 110 plaža, more na 106 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. Dobra kakvoća mora za kupanje utvrđena je na plažama Porporela i Lozica u Dubrovniku te Hotel Bellevue u Orebiću. Zadovoljavajuća kakvoća mora utvrđena je na plaži Ušće Ploče u Pločama.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

 

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top