Vijesti

Župa kreće s produženim boravkom u školi i nadogradnjom učionica

Župan Nikola Dobroslavić i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli na konferenciji za novinare najavili su pokretanje programa produženog boravka za 40 prvašića u Osnovnoj školi Župa dubrovačka te početak gradnje dvije nove učionice.

Prema riječima načelnika Nardelli  Općina je osigurala 150 tisuća proračunskih kuna za troškove programa koji je zapravo prvi takav u Županiji (osim škola u Gradu Dubrovniku), a Županija je izdvojila dodatnih 70 tisuća kuna.

-Županijska sredstva nisu dovoljna da sami možemo financirati ovakve projekte i zato je važna suradnja s Općinom.. Prepoznali smo da u Župi ima sve više djece te da je potrebno organizirati cjelodnevni boravak, ali i proširiti školu.- kazao je župan.

Što se tiče proširenja škole, načelnik Nardelli je najavio kako će se izgraditi deset novih učionica. Prve dvije će se graditi već u ovoj godini te će se pripremati dokumentacija za gradnju preostalih osam učionica.

Ravnateljica OŠ Župa dubrovačka Anka Šutalo zahvalila se Županiji na potporu za projekt produženog boravka u školi koju pohađa 655 učenika ili 35 učenika više nego godinu ranije.

Na novinarski upit načelnik Nardelli je komentirao i gradnju školske sportske dvorane koja zbog problema s izvođačima na završetak čeka nekoliko godina. Nardelli je kazao kako je dobio informaciju iz resornog ministarstva da će jednostrano biti raskinut ugovor sa sadašnjim izvođačem te će onda Općina moći raspisati natječaj za novog izvođača. Očekuje se da bi dvorana konačno mogla biti spremna za školsku 2015./2016. godinu.

edubrovnik.org

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top