Vijesti

Župan s dubrovačkim HGSS-om

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica za prostorno uređenje i gradnju Nikolina Šišić na radnom su sastanku s predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Dubrovnik razgovarali o projektu izrade topografske karte Mljeta i brda sv. Ilija iznad Orebića.

Naime, projektom  „Razvoj inovativnih tehnologija u pustolovnom turizma“ financiranog sredstvima Europske unije putem IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora označene su sve tematske planinarske i biciklističke staze po Županiji, pa u HGSS-u žele dodatno pokriti i područje Mljeta te sv. Ilije. Stoga su od župana Dobroslavića zatražili potporu za ovaj projekt koji bi doprinio sigurnosti i turističkoj ponudi.

Župan je pohvalio HGSS na realiziranom EU projektu i na svemu što čine za sigurnost građana i turista te je dodao kako će Županija svakako dati potporu njihovom  projektu. Župan je istaknuo da HGSS, kada se i dogodi neki problem, zajedno s ostalim službama maksimalno brzo reagira te je sigurnost po tom pitanju na zaista velikoj razini.

U razgovoru je utvrđena važnost kvalitetne pomoći unesrećenima, ali i problem oko nadoknade intervencija. Naime, zakonska regulativa ne omogućuje da se, kao što je slučaj sa zdravstvenim uslugama, intervencija HGSS-a naplati od osigurane osobe. Stoga je bitno da se regulativa promjeni i omogući nadoknada za intervencije HGSS-a.

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top